Milon cirkel

Milon training

Heb je bijna geen tijd om te sporten? Wil jij meer afvallen, sterker worden of meer energie? Dan is de Milon Cirkel perfect voor jou! We leggen je het even uit. Wil jij echt resultaat behalen bij het traditionele fitness? Dan moet je zo intensief trainen dat veel mensen stoppen door de hoge belasting op het lichaam. Op Milon is dat verleden tijd! Je drukt een gewicht weg dat je makkelijk aankan en de weerstand verhoogt zodra je het gewicht laat zakken. Je bent bij het laten zakken van gewichten zo’n 50% sterker. Zo train je dus hard genoeg maar met veel minder moeite.

Wat is de Milon Cirkel?

De Milon Cirkel zijn 12 verschillende toestellen die je in een cirkel aflegt. Je traint afwisselend conditie en spierkracht. Door jouw persoonlijke polsband zorgt de Milon cirkel ervoor dat de toestellen perfect op jouw maat zijn afgesteld. De toestellen communiceren voortdurend met de coach zodat hij weet wanneer hij je het beste kan coachen. Een sessie duurt 35 minuten en je doet 2 rondes. De Milon cirkel is dus ideaal voor mensen die bijna geen tijd hebben om te gaan trainen. Het circuit kent een vaste route en heeft voor iedereen hetzelfde begin en eindpunt. Zo loop je elkaar nooit in de weg en heeft iedereen voldoende ruimte om te trainen. Iedere krachttraining duurt 1 minuut per ronde, als de minuut is verstreken heb je 30 seconden de tijd om te wisselen van toestel. Op een cardio toestel (fiets of crosstrainer) ben je 4 minuten intensief bezig.

Waarom Milon?

Sneller

Doordat een sessie maar 35 minuten duurt ben je binnen no-time klaar met je training. Wekelijks 2 sessies is voldoende voor resultaat!

Gevarieerd

Je bent per krachttoestel 1 minuut bezig en 4 minuten op de cardio toestellen. Voordat je het weet schuif je door naar het volgende toestel!

Veilig

De eerste training start je altijd met een bodyscan zodat je de juiste bewegingsuitslag hebt op de toestellen. Vervolgens doe je samen met de coach een krachtmeting zodat je de juiste trainingsweerstand hebt. Door jouw persoonlijke Milon polsband passen de toestellen zich direct aan zodra je inlogt op een toestel. Deze instelling is bepaald door de bovengenoemde krachtmeting en bodyscan. Veilig trainen is op deze manier heel eenvoudig.

Personal training

Iedereen heeft soms wel eens een extra duwtje in zijn/haar rug nodig, om te motiveren of bij te sturen. Door de technologie van Milon maakt het het voor onze coaches mogelijk om zich op jou te kunnen focussen. Ze geven alle aandacht die jij nodig hebt om je goede voornemens vol te houden.

Slimmer

Onze toestellen verhogen de weerstand wanneer je het gewicht laat zakken. Je bent dan namelijk 50% sterker. Je duwt het gewicht weg met 50% minder moeite dan dat je het gewicht laat zakken. Je behaalt hier door 30% meer resultaat wat betreft krachtwinst en spieropbouw dan op traditionele toestellen. De Milon cirkel is een zogenaamde HIIT training, die ervoor zorgt dat je tot 15x meer vet verbrandt na de training dan bij een normale duurtraining.
Wij van Health Me doen een paar sterke uitspraken. Tot 30% meer spieropbouw en tot 15x meer vetverbranding. Wij vergelijken hierbij onze methode met wat de meeste mensen doen als ze op de normale manier sporten.

Waarom Milon?

Vet verbranden

Heel veel mensen gaan meer sporten om gewicht te verliezen. Om 1 kg vet te verbranden moet je 8000 kcal aan inspanning leveren. Tijdens een uur matig intensief sporten verbruik je maar 200 kcal en tijdens een uurtje intensief sporten verbruik je 500 kcal. Als je dus 2 keer per week gaat wandelen verbrand je na 20 weken pas 1 kg aan vet. Als je 2 keer per week gaat hardlopen, ben je 2 maanden bezig met het verbranden van 1 kg aan vet. Je mag daarnaast dan niet extra gaan eten, want sporten verhoogt vaak je eetlust. Een kwart extra pizza of een extra biertje mag dus ook niet!

Wist je dat je niet alleen energie verbrand tijdens het sporten, maar ook er na? Na het sporten heb je nog een verhoogde stofwisseling omdat je lichaam zich moet herstellen. Dit betekent dat je dus meer kcal verbrand. Op een normale dag verbruik je 2000 tot 2400 kcal per dag. Tijdens inspanning is dit meer, tijdens het zitten of slapen is dit minder. Als je wakker bent verbruik je gemiddeld 100 tot 200 kcal per uur. Dit is afhankelijk van je bezigheid, gewicht en of je man of vrouw bent.

Na een intensieve duurtraining is je stofwisseling ongeveer nog een uur 50% verhoogd. Je bent na 24 uur pas helemaal hersteld en is je stofwisseling terug normaal. Dit effect heb je alleen bij voldoende intensief trainen, niet na een stukje wandelen. Daar hoef je lichaam niet van te herstellen.

Na een intensieve HIIT-training, waarbij je kracht en uithouding in een hogere intensiteit traint, is je stofwisseling 15 uur na de inspanning nog tot 50% verhoogd. Je lichaam is dan tot 3 dagen bezig met het herstellen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam zich gaan aanpassen aan de belasting en zich sterker gaat maken. De Milon Cirkel is een heel veilige en makkelijke manier om aan HIIT-training te doen!

Sterker en fitter worden

De meest effectieve manier om spieren op te bouwen is een HIIT training zoals Milon. Om je spieren op te bouwen moet je over een bepaalde intensiteit heen gaan. Je moet je spieren zwaarder belasten dan dat ze gewend zijn. Dit veroorzaakt een microtrauma, je lichaam gaat dit herstellen en maakt het sterker dan voorheen. Zonder personal trainer of zonder kennis en ervaring gaat niemand zo zwaar trainen dat deze microtraumata optreden. Je maakt anders namelijk kans op echte blessures.

Door de combinatie van de Milon cirkel en de Health Me coaches garanderen we dat je met 50% minder inspanning en 100% veiligheid toch voldoende zwaar kunt trainen. De toestellen stellen zich altijd op jouw lichaam af, op jouw niveau. Zo kan er nooit iets verkeerd gaan. Het gewicht tegenhouden kost je maar de helft van de moeite in vergelijking met het gewicht wegduwen. Het gewicht tegenhouden wordt ook wel excentrisch trainen genoemd. Normaal is dit niet mogelijk zonder trainingspartner, maar bij de Milon toestellen is dit ingebouwd.

Als je dus voldoende zwaar hebt getraind en de microtraumata zijn hersteld, dan ben je enkele dagen na de training dus sterker dan voorheen. Wanneer je nu met hetzelfde gewicht traint zal dat gemakkelijker gaan dan de vorige training. Je moet dus regelmatig je weerstand verhogen om resultaat te houden. Als je elke keer met hetzelfde gewicht traint wordt je dus niet sterker. Met een druk op de knop van een Milon toestel zijn alle toestellen een heel klein beetje zwaarder. Het excentrisch trainen, en het voortdurend met kleine stapjes verhogen van je weerstand maakt dat een Milon training tot 30% effectiever is dan enig andere normale manier van krachttraining.

Minder pijn

Heb jij al een tijdje last van blessures? Je kunt met de Milon methode ook sporten als jij last hebt van rugklachten, knieklachten of wat dan ook. Door 2 keer per week een sessie te doen garandeert Milon dat je jouw conditie en kracht gaat opbouwen.

Heb je echt heel veel last? Dan is er ook de mogelijkheid om een andere trainingsvorm in te zetten, het isokinetische trainen. Bij deze vorm van trainen kan iedereen sporten zonder risico op een blessure. Alle toestellen kunnen specifiek worden ingesteld.

Onze Health Me coaches bekijken waar zij jou het beste mee kunnen helpen en waar op gelet moet worden bij het instellen van de toestellen. Per aandoening wordt er tot in detail per toestel aangegeven wat de juiste instellingen zijn. Zo bouwen we stap voor stap je spierkracht en conditie op.

Meld je hieronder aan voor een gratis try out bij Health Me

    Wil jij starten met fitness, afvallen of fitter worden? En dat in een veilige en prettige omgeving? Maar stel je de eerste stap naar de sportschool steeds uit? Dan heeft Health Me voor jou een gepersonaliseerde oplossing!

    Contact

      @ 2023 Health Me • Algemene voorwaardenPrivacy Policy