Health Me concept

Health Me concept

Wij starten bij Health Me altijd met een vrijblijvend sportadviesgesprek waarbij de gewenste doelen, sportverleden, dagelijkse routine en eventuele blessures worden besproken. Aan de hand hiervan wordt er een plan op maat gemaakt.

De eerste training

Bij de eerste training start je altijd met een bodyscan onder begeleiding van jouw coach. Deze zorgt ervoor dat de juiste Range Of Motion (ROM) wordt geactiveerd oftewel bewegingsuitslag. Vervolgens wordt er een startgewicht bepaald door middel van een krachtmeting. Al deze gegevens staan op een persoonlijk pasje of polsbandje. Als je vervolgens weer gaat trainen en je logt in op de toestellen gaan deze automatisch naar de juiste ROM en jouw laatst getrainde gewichten. Dus nooit meer nadenken hoe iets ook alweer stond ingesteld of hoe zwaar je nu ook alweer moet trainen!

Wat moet ik meenemen bij de eerste training?

 • Schone sportschoen, deze mogen buiten zijn gedragen
 • Handdoek
 • Wij bieden gratis gekoeld water aan uit een waterzuiveringssysteem

  Oja, en een goed humeur! Mocht je niet voldoende energie hebben, maak je dan maar geen zorgen want onze coaches bruisen van energie waarop de leden ook kunnen teren!

Trainen bij Health Me

Wij werken met de Milon cirkel gestoken in het Health Me jasje. Met de Milon cirkel onderscheiden wij ons van traditionele fitness en wordt er op een goedkope manier een vorm van personal training aangeboden. De Milon cirkel kent 12 computergestuurde toestellen waarvan 6 cardio- en 6 krachttoestellen. Een training duurt slechts 35 minuten bestaande uit twee rondes van 17,5 minuut. Het circuit kent een vaste route en heeft voor iedereen hetzelfde begin en eindpunt. Zo loop je elkaar nooit in de weg en heeft iedereen voldoende ruimte om te trainen. Iedere krachtoefening  duurt 1 minuut per ronde, als de minuut is verstreken heb je 30 seconden de tijd om te wisselen van toestel. Op een cardio toestel (fiets of crosstrainer) ben je 4 minuten intensief bezig.

Concentrisch en Excentrisch trainen

Bij krachttraining heb je altijd een heen- en teruggaande beweging. Dit noemen wij concentrisch de heengaande beweging waarbij de spier verkort en excentrisch de teruggaande beweging waarbij de spier verlengt. Dit laatste is ook de beweging waarop mensen fysiologisch sterker zijn. Doordat wij dit los van elkaar kunnen instellen op de Miloncirkel kunnen we een extra prikkel geven aan het lichaam waardoor je op een veilige manier snel progressie zult boeken en dat in maar 35 minuten!

Trainingsplannen

Ieder trainingsplan bestaat uit 20 trainingen in gemiddeld 10 tot 12 weken. Na 20 trainingen is het lichaam toe aan een nieuwe prikkel. Op dit moment heb je ook weer een 1 op 1 afspraak met één van de coaches om jouw doelstellingen te bespreken. Aan de hand hiervan wordt er een nieuw trainschema gemaakt zodat de gewenste doelstellingen weer worden behaald!

Coaching

Bij Health Me sport je nooit onopgemerkt! Alle training worden opgeslagen in ons software systeem genaamd: Milon care. Hier kunnen wij de progressie helder en overzichtelijk terugzien en op deze wijze kunnen wij een constante ladder van succes met de leden bewandelen. Deze progressie wordt om de 5 weken samen met de leden besproken in een 1 op 1 moment. Buiten Milon care maken de leden indien gewenst gebruik van Milon Me. Dit is een geavanceerde doch gebruiksvriendelijke app waarbij je als lid ook zelf al jouw trainingen en progressie terug kan zien en daarnaast komen daar ook leuke tips en feitjes voorbij. Tijdens het trainen is 80% van de tijd een coach aanwezig die je stimuleert, informeert, motiveert en entertaint. Maar mocht je toch liever op jezelf trainen wordt dit volledig geaccepteerd.

Faciliteiten

Bij iedere vestiging kan na het sporten gebruik worden gemaakt van de kleedruimtes en aparte douches. Ook zijn er kluisjes aanwezig en is er een koffiecorner.

Koffiecorner

Indien gewenst kan er na afloop van de training gratis gebruik worden gemaakt van de koffie corner waarbij er heerlijke bonenkoffie en verschillende theesoorten worden aangeboden. Het is een sociale ontmoetingsplaats voor de leden waar ook gezellig een krant kan worden gelezen.

Onze leden

Veel van onze leden hebben nooit eerder aan krachttraining gedaan of überhaupt gesport. Voor de geen die zichzelf wel zodanig wist te motiveren om een fitnessclub te betreden eindigde het avontuur al snel vaak onopgemerkt in de cardio hoek of nog erger als sponsor van de club! Dit was niet omdat ze niet iets anders wilde maar omdat het voor veel mensen lastig is de juiste instellingen in te voeren, de gewichten te bepalen en tot slot nog eens het juiste ritme met het bijbehorende aantal herhalingen te maken. Maar ook hier hebben wij bij Health Me aan gedacht door middel van de bovengenoemde geautomatiseerde manier van trainen en de actieve coaching. Bij Health Me bieden wij het alternatief voor de sportschool en ook voor wie niet van sporten houdt!

Meld je hieronder aan voor een gratis try out bij Health Me

  Wil jij starten met fitness, afvallen of fitter worden? En dat in een veilige en prettige omgeving? Maar stel je de eerste stap naar de sportschool steeds uit? Dan heeft Health Me voor jou een gepersonaliseerde oplossing!

  Contact

   @ 2023 Health Me • Algemene voorwaardenPrivacy Policy