Bewust zijn van je voeding, beweging en rust

Bewust zijn van je voeding, beweging en rust

Niet “ECHT” bewust?

Heb jij ooit wel eens reclames voorbij zien komen op televisie enzovoort over voeding, beweging en rust? Ben je dat blindelings na gaan doen zonder echt te weten of dat wel van toepassing is op jou? Ik wel!!

Nu ben ik nog vrij jong en heb ik misschien niet het een en ander meegemaakt zoals andere, maar zelfs ik ben mij in de afgelopen 2 jaar veel bewuster geworden over het stukje voeding, beweging en rust.

Ik voetbalde vroeger altijd op topsport niveau en was altijd al veel in beweging en met rust bezig, ik merkte wel dat ik na een lange dag school, training en/of wedstrijd heel moe was. Daardoor had ik tijdens de rest van de dag eigenlijk weinig pit/energie. Hierdoor werd ik mij bewuster van mij voeding, met het oog om mij energieker te laten voelen en lekker fit te blijven. Toen kwam ik voedingstips en producten tegen op televisie, internet en noem het maar op. Ik nam dingen zoals extra inname van vitamines extra energieboosters enz. blindelings over zonder eigenlijk echt te weten of dit ook echt van toepassing op mij zou zijn.

Hier kom je dus op het stukje “ECHT” bewust zijn van je voeding, beweging en rust. Inmiddels voetbal ik niet meer en ben ik sinds 2 jaar in de Fitness-/voedingsbranche terechtgekomen. Door veel begeleiding te hebben gekregen, ben ik bewuster aan het werk gegaan met mijn voeding (macro’s). Macro’s zijn jouw koolhydraten, eiwitten en vetten. Ik kwam erachter dat mijn macro’s onbewust niet goed in balans waren. Nu ik mijn macro’s goed in balans probeer te houden en ik mij voldoende in beweging blijf houden en mijn nodige rust pak, merk ik dat ik mij heel energiek en fit voel en dat ik  lekker in mijn vel zit.

Mijn tip is dan ook om jezelf nu eens af te vragen hoe jij nou ECHT eigenlijk met je voeding/ beweging/ rust bezig bent.

Vind jij dit lastig om zelf te doen? Ik help jou graag verder! Klik hier voor de ACTIE om ondersteuning te krijgen om bewust bezig te zijn met voeding/ beweging/ rust.

Met vriendelijke groeten van,

Raul Lalihatu

Lees hier andere blogs

Man zit bij Health Me op de Leg Extension.
Milon Training
Wil jij starten met fitness, afvallen of fitter worden? En dat in een veilige en prettige omgeving? Maar stel je de eerste stap naar de sportschool steeds uit? Dan heeft Health Me voor jou een gepersonaliseerde oplossing!

Contact

    @ 2023 Health Me • Algemene voorwaardenPrivacy Policy